• +359 32 900 500
  • office@toyotatixim.com
20
дек.

ПРОТОТИПЪТ COROLLA CROSS HYDROGEN CONCEPT ПОДЧЕРТАВА МНОГОЦЕЛЕВИЯ ПОДХОД НА TOYOTA КЪМ НУЛЕВИ ЕМИСИИ

Прототипът използващ двигател с вътрешно горене с изгаряне на водород илюстрира друг възможен алтернативен път към нулеви емисии

  • Активните дейности в областта на моторните спортове водят до ускорено развитие и окуражаващ прогрес
  • Място за 5 пътника и техния багаж подчертава ежедневната практичност на модела
  • Зимните тестове ще започнат скоро в Северна Япония

В свят на драстично различни нужди на клиентите и пазарна среда, подходът на Toyota към въглеродната неутралност е да разработи и предложи множество технологии в тяхна подкрепа при индивидуалните им пътувания към нулеви емисии.

Този мулти-технологичен подход – включващ едновременно автомобили с акумулаторни батерии, с електрически горивни клетки, с plug-in хибридни електрически и хибридни електрически задвижвания – дава възможност за клиентите на Toyota в повече от 170 държави по света да намалят своя въглероден отпечатък днес – независимо от тяхната среда и ежедневните им нужди.

Освен това Toyota вярва, че е твърде рано да се съсредоточи върху едно единствено технологично решение за постигане на нулеви емисии. Като следствие от това компанията разработва едновременно както водородни горивни клетки, така и технологии за осъществяване на ефективен горивен процес в двигатели с вътрешно горене на водород, добавяйки към всичко това и развитието на технологиите в областта на акумулаторните батерии.

Сред основните предимства на изгарянето на водород са възможността да се използват съществуващите технологии на двигатели с вътрешно горене, краткото време за зареждане с гориво и същественото намаляване на необходимостта от използване на ресурсно ограничени материали като литий и никел. Чрез адаптиране на съществуващите технологии и активно използване на вече извършени инвестиции, изгарянето на водород може да стане по-широко разпространено, като достъпно решение за намаляване на въглеродните емисии.


LEXUS ELECTRIFIED СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ДА СЪЗДАДЕ НОВИ ИЗМЕРЕНИЯ НА ИЗЖИВЯВАНЕТО ПРИ ШОФИРАНЕ

Lexus използва и разширява възможностите на електрификацията, за да подобри динамичните качества на автомобилите и удоволствието от шофирането за водача

  • Несравним опит в областта на електрифицираните задвижвания на луксозни автомобили, който е изключителна основа за развитие на нови авангардни системи
  • Водещи за индустрията технологични решения при акумулаторните батерии за електрически автомобили, които постигат най-добрия баланс между мощност, ефективност, размер, цена, надеждност и издръжливост
  • Нов електрически SUV RZ 450e, постигащ водещи в сегмента нива на ефективност, с разход на енергия от 16,8 кВтч на 100 км и пробег от 440 км. Акумулаторната батерия със 71,4 кВтч се очаква да запазва 90% от капацитета си след 10 години употреба
  • Нова система DIRECT4 за контрол на задвижването на всички колела и ключови динамични системи за управление без директна връзка (steer-by-wire) One Motion Grip за ново поколение модели

Технологичното предимство на Lexus

Lexus бе пионер в електрификацията на пазара на луксозни автомобили, представяйки хибридния електрически SUV RX 400h през 2005 г. Оттогава той разширява технологичните граници, за да постигне все по-добро съчетание от динамика и ефективност, натрупвайки несравним експертен опит в разработването на основните компоненти на електрическите автомобили – като електрически мотори, акумулаторни батерии и електронни блокове за управление на силовите потоци.

Lexus Electrified Sport

Electrified Sport представлява визията на Lexus за бъдещ върхови спортен автомобил с електрическо задвижване от акумулаторна батерия. Той отразява намерението на компанията да създава електрифицирани автомобили с автентично измерение на динамичните качества.  Неговите обточени линии – изграждащи новата идентичност на електрическите автомобили на Lexus, вдъхновена от скоростта и елегантността на движенията на висшия пилотаж – са израз на неговата мощ. Очаква се ускорението от 0 до 100 км/ч да се осъществява за около две секунди.


TOYOTA C-HR PROLOGUE – ОЩЕ ПОВЕЧЕ СМЕЛОСТ И САМОУВЕРЕНОСТ

Още от момента на своята пазарна премиера, Toyota C-HR получи признанието на всички за своя новаторски дизайн и уникална идентичност. Сега марката Toyota е готова да сподели своите планове за още по-високо вдигане на летвата, внасяйки още по-вълнуващи и смели емоции в своя емблематичен SUV модел в С-сегмента.

Експозицията на марката на автомобилното изложение в Париж през месец октомври 2014 година даде първия сигнал, че Toyota се готви да пусне изцяло нова автомобилна разновидност в C-сегмента на пазара. Именно там светът видя за първи път студията „Toyota C-HR concept“. Само след малко повече от две години, тази концептуална разработка се превърна в реалност. С пазарната премиера на Toyota C-HR по пътищата се появи автомобил, който не желаеше да прави компромиси и който не се страхуваше да се открои сред останалите – също като хората, които го харесваха и купуваха.

През 2022 година бе поставено ново предизвикателство – как Toyota C-HR да бъде изведена на още по-високо ниво? Как да предизвикаме ново удивление и наслада у тези, които вече познават и обичат Toyota C-HR заради нейния дързък, провокативен и забавен характер?

Представяме ви Toyota C-HR prologue. Нагледна демонстрация на способността на Toyota да постигне и предостави на своите клиенти всичко това. И още много повече.

Модел, разработен в Европа

Бъдещето идва. С още по-голямо самочувствие

Toyota C-HR prologue е първата, но много реална визия на един автомобил, който съвсем скоро ще привлече вниманието на всички по европейските пътища. Toyota C-HR prologue е нещо много повече от традиционните концептуални студии и показва много ясно, че Toyota остава вярна на подхода, който направи Toyota C-HR такъв грандиозен успех. Една изключителен автомобил е на път да привлече още по-голямо внимание.